onsdag den 23. december 2015

Nu er julen her

Når man skal holde jul så langt væk fra Danmark, som Etiopien er, så må der være noget, som ikke er som hjemme.
Det har i allerhøjeste grad været tilfældet i denne adventstid. Der er ingen tegn på jul på gader og bygninger. De eneste steder hvor det ses, at det snart er jul,, er når du besøger en familie fra fx Norge, Danmark eller USA. Den etiopiske jul ligger først den 7. januar. Så etiopierne er ikke gået i jule-mode endnu, selvom det i dag er den 23. december. 

Det har været lidt underligt at klippe julehjerter, med åbne vinduer. Og spille julemusik i fuldt solskin. På en måde er det blevet meget mindre vigtigt for mig at holde fast i juletraditionerne hernede. For alt er bare helt anderledes end det plejer. 

Så i stedet bliver man bare glad når noget pludselig er lidt julet. Vi har fejret luciadag her på feriepladsen. Da gik de norske og danske børn i luciaoptog og derefter var vi til koncert med Carola. (Det var bare på en stor skærm, men det var meget smukt og dejligt.)

I går aftes spillede de 10 børn, som går i skole her på feriepladsen, (norske, danske, tyske og amerikanske) det julespil, som vi har øvet på i lang tid nu. Det gik så godt, og der kom sååå mange mennesker og var med. Derefter sang vi lidt julesange på engelsk alle sammen. Børnene var glade og stolte da det var overstået, og det var vi andre også.

Så nu er juleferien kommet, og julen skal fejre i morgen hos den danske familie her i Hawassa. 

Her kommer lidt glimt fra december:
Her stikker vi julekager ud på skolen i dejligt solskinsvejr

Børnene sidder klar til at vise deres julespil, som vi har øvet på siden efterårsferien.
Vi havde en dejlig aften, og der kom så mange og var med.
Mari og jeg er igang med at lave julekalender til skolen, så dette er den 30. november

Her har vi juleværksted på DDNS. Vi havde en fantastisk dag sammen.